معاملات الگوریتمی

گسترش استفاده از هوش مصنوعی روز بروز بیشتر شده، به گونه ای که دیگر جایی نیست که در آن از هوش مصنوعی استفاده نشده باشد. بازار سرمایه نیز از این امر مستثنی نمانده و با ورود این آن به این بازار، ضمن توسعه آن به ایجاد ابزارهای نوین در معاملات بورس و اوراق منجر گشته است. یکی از دست آوردهای مهم در این عرصه، معاملات الگوریتم می باشد. در ادامه سعی شده بصورت اجمالی نظری به معاملات الگوریتم و مسائل پیرامون آن افکنده نسبت به شناخت این ابزار سودمند آگاهی مناسبی ایجاد گردد.

آینده معاملات الگوریتمی

پیشرفت های اخیر در حوزه ی سامانه های الکترونیکی معاملات و تجهیز بازارهای بورس به سامانه ثبت الکترونیکی سفارش ها از یک سو و رقابت روزافزون فعالان بازار سرمایه از سوی دیگر، استفاده از معاملات الگوریتمی و الگوریتم های معاملاتی را به ضرورتی انکارناپذیر تبدیل کرده است. آمار ارائه شـــده در خصوص اســـتفاده از الگوریتم ها و راهبردها امیدبخش است و از افزایش استفاده از آن ها در دنیا تا سطح ٩٣ درصـــد حجم کل معاملات حکایت دارد. یافته هــــا، حاکی از آن اســـت که معاملات الگوریتمی نقدشـــوندگی سهام را بهبود می بخشـــد و ســـرعت و حجم ارســـال سفارشـــات بــــه سیستم معاملات را چندین برابر می کند.

چالش های پیش روی معاملات الگوریتمی در دنیا

استفاده از الگوریتم ها همواره با این تهدید مواجه می باشد که ممکن است معامله گر دیگری، با رمزگشایی الگوریتم شما، از آن عليه تان اســـتفاده کند. اگر شـــخصی یا الگوریتمـــی این الگو را کشف کند، می تواند در اجرای سفارش ها از شما پیشی بگیرد؛ به عنوان مثال، قبل از آنکه موج بعدی باعث افزایش قیمت شـود، ســـفارش هایی را با تخفیف بخرنـــد. هرچه الگوریتـــم متداول تر باشد، مهندســـی معکوس آن هم آسان تــــر است. در سال های اخیر، شـــرکت ها برای اطمینان از اینکه الگوریتم هایشـــان افشا نشوند اقدامات گسترده ای انجام داده اند.
زمانی الگوریتم های معاملاتی جالب تر و البته موثرتر می شوند که معامله گران، چند الگوریتم را با هم ترکیب کنند و الگوریتم جدید و پیچیده تری را بسازند، به طوری که نتوان آن را مهندسی معکوس کرد.
بازار، پیوســـته در حال تغییر اســـت و هر لحظه فرصت معاملاتی جدیدی ظاهر می شود. معامله گران علاقه مند هستند که با سرعت هرچـــه تمام تر الگوریتم هایی بســـازند که در یافتـــن فرصت های معاملاتـــی از دیگر رقبا پیشـــی بگیرند. بدین ســـان الگوریتم های معاملاتی به نوعی "جنگ تســـلیحاتی" تبدیل شده است که اندک برتری در فناوری به ســـودآوری قابل ملاحظه ای می انجامد. شـــاید بزرگ ترین چالش پیش رو مربوط به هزینـه هــــای زیرســـاخت نرم افزاری و سخت افزاری استفاده شده در معاملات الگوریتمی باشد.

آیا الگوریتم ها جایگزین معامله گران خواهند شد؟

ســـوالی کـــه اغلب اوقـــات مطـــرح می گردد این اســـت کـــه آیا الگوریتم هـــا و معامـــلات الگوریتمـــی جایگزیـــن معامله گـــران خواهند شـــد؟ پاسخ منفی اســـت. الگوریتم ها جایگزین معامله گران نخواهند شـــد. در حقیقـــت معامله گر و تیم او، الگوریتم ها را طراحی می کنند و الگوریتم تنها سیســـتم معاملاتی اســـت که آن ها را اجرا می کند. این کار معامله گران را بهره ورتر خواهد کرد و این فرصت را به آنان خواهد داد که با تمرکز در بهینه ســـازی و ایجاد اســـتراتژی های متعدد تفکر کنند.
این نوع معاملات، سبکی جدید در انجام معاملات است و از این رو، بحـــث و موضوعی مجزا از معاملات نیســـت. به رغم مزایای روشـــن معاملات الگوریتمی، تصور جایگزینی معامله گر انسانی با معاملات الگوریتمی یک اشـــتباه بزرگ است! بلکه باید معاملات الگوریتمی را گام منطقی بعدی در فرآیند معاملات الکترونیکی در نظر گرفت؛ بدین شـــکل، الگوریتم ها یکـــی از مهم ترین گزینه های اجرایی برای معامله گران امروزی خواهند بود.
با رشـــد بیشـــتر و هوشـــمندتر شـــدن معاملات الکترونیکی، برخی موقعیت هـــای ســـرمایه گذاری حـــذف خواهنـــد شـــد. به هر حـــال با معامـــلات الگوریتمی و پذیرش آن در بازار، ما شـــاهد ظهور نســـل جدیـــدی از معامله گـــران خواهیم بود که نقش مشـــاوران اجرایی را بازی می کنند. این مشاوران، تبحر خاصی در ارائه ی خدماتی نوین به مشتریان خود به منظور بیشینه کردن منافع آن ها خواهند داشت.

افق دید معاملات الگوریتمی در آینده به کجاست؟

در آینـــده به طـــور قطـــع و یقیـــن دوران الگوریتمـــی خواهـــد بود. سفارشـــات فروش در کارگزاری ها رو به ســـمت نرم افزارها می آورد و معامله گران در سفارشـــات میلیاردی (شـــاید در آن زمان تریلیاردی) خرید با یکدیگر به رقابت می پردازند. متعاقبا، خرید بـه ایـن صورت تجربه خواهد شد که شخص معیارهای خود را در نظر می گیرد، گاها الگوریتم ها را مطابق میل خود ویرایش می کند، و نهایتا آن را روی میز معامله می گذارد و دکمه را می فشـــارد و الگوریتم اجرا می شود. کارگـــزاران نیـــز باید نســـبت بـــه این مســـئله آگاهی پیـــدا کنند و الگوریتم هایی را برای سفارشات مشتریان مهیا کنند تا رابطه آن ها با مشتریان حفظ شود.
مدت زمانی که یک شـــخص معامله گر صرف تمرکـــز روی معاملات، فرایند بازار و پایداری آن ها می کند هرگز نمی تواند با توسعه حیرت آور حجـــم معامـــلات و پیچیدگی های بازار کـــه روز به روز به صورت نمایی رشـــد می کند، مطابقت داشـــته باشـــد بازیگـــران اصلی بازار، شـــدیدا ملزم به اســـتفاده از معامـــلات الگوریتمی خواهند شـــد و انبوهی از اطلاعات پردازش می شـــود کـــه حجم آن از گیگابایت به ترابایت و حتی پتابایت خواهد رسید.
ســـرمایه گذاری در معاملات الگوریتمی، الگوریتم های هوشمندی را ارائه خواهد کرد که تصمیم گیری در معامله را بهینه می کند.
بخش هوش مصنوعی به خوبی مورد کاهش قرار نگرفته اســـت و مطمئنـــا مزایایی را در آینـــده نزدیک نمایان خواهد کرد. الگوریتم هـــای پیش بینی کننـــده درصد قابـــل قبولی از نتایـــج موفق را به نمایش می گذارند و هر چه به سمت آینده حرکت می کنیم، افق پیش بینـــی آن هـــا بالاتر خواهد رفت. ( با توجـــه به اینکه هوش مصنوعی و شبکه های عصبی و شبکه های ژنتیکی توســــعه یافته اند تا به قابلیت تخمین گرهای پیش بینی کننده دســـت یابند، به زودی استفاده از آن ها در استراتژی های پیچیده معاملاتی امری عادی خواهد بود.
در بلندمـــدت مبـــارزه ای بین ســـوپرکامپیوترها رخ خواهد داد، به طـــوری کـــه تقریبا تمـــام معامله گـــران حقیقی تنهـــا تصویری از معامله را خواهند دید. این ســـناریوی سوپرکامپیوترها با خطرات بالقوه اعم از قانونی، عملیاتی و انسانی همراه است. تغییر دادن (از کار انداختن) چنین سیســـتم های قدرتمندی به شـــدت آسان خواهـــد بـــود؛ زیـــرا معمـــاری پیچیـــده آن فراتر از ذهـــن هر فرد حقیقـــی بـــا هر ســـطح از اســـتعدادی می باشـــد. اینجاســـت که سیستم می تواند در برابر اصول و مقررات تیمی سر تعظیم فرود آورد.

سخن پایانی

اجـــرای معاملات توســـط الگوریتم ها نه تنهـــا موجب افزایش ســـود می شـــود بلکه شـــما را به یک معامله گر سودآور تبدیل می کند؛ زیرا تمام اســـتراتژی هایی که شما استفاده می کنید، براســـاس داده هـــای تاریخـــی تاییـــد شـــده اســـت و توســـط کامپیوترها اجرا می شوند.


با همکاری شرکت تحلیلگر امید

برای دریافت اطلاعات بیشتر با واحد معاملات الگوریتم تماس حاصل فرمائید.
واحد معاملات الگوریتمی: خانم عباسی 021-24532000 داخلی (135)

شرکت کارگزاری بانک کارآفرین (سهامی خاص) به شماره ثبت 5993 از تاریخ 1385/4/6 فعالیت خود را به عنوان کارگزار رسمی بورس اوراق بهادار آغاز نمود. این شرکت کارگزاری از بدو تاسیس تاکنون همواره به عنوان یکی از موثرترین کارگزاری ها در بازار سرمایه مطرح بوده و مهم ترین هدف مدیران آن، ارائه خدمات مناسب براساس شرایط روز و نیاز سرمایه گذاران بوده است.
موضوع فعالیت شرکت بر اساس ماده 3 اساسنامه عبارت است از: • خدمات کارگزاری، کارگزار/ معاملهگری و بازارگردانی / • خدمات مالی و مشاوره می باشد
دسترسی سریع
آدرس : تهران ، بلوار نلسون ماندلا (آفریقای شمالی) ، بلوار صبا ، شماره 8، ساختمان کارآفرین
تلفن : +9821-24532000
پست الکترونیکی : info@karafarinbrokerage.com
کلیه حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به کارگزاری بانک کارآفرین می‌باشد